Kyläyhdistys

Kyläyhdistys pitää yllä kylätaloa sekä järjestää monenlaista toimintaa ympäri vuoden.

 

Kyläyhdistys:

Liperin Salokylän kyläyhdistys on perustettu 14.12.1999. Tätä ennen aktiivisena toimi Salokylän kylätoimikunta 1980-luvun alusta lähtien. Salokylän kyläyhdistys toimii kylän kehittämisen ja toiminnan hyväksi yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa. Kyläyhdistys pitää yllä kylätaloa sekä järjestää monenlaista toimintaa ympäri vuoden. Perinteisiä tapahtumia ovat olleet lapsille suunnatut nappulajuoksut ja nappulahiihdot sekä Kesäkirppis kylätalolla.

Vuosien varrella kyläyhdistyksen talkootyönä on toteutettu erilaisia projekteja ja ympäristön kunnostustöitä. Tästä esimerkkinä kylätalon kunnostus, kyläkoulun leikkitelineet,laavu sekä luontopolku. Talkootyöllä on kyläyhdistykselle hankittu myös soppatykki ja teltat. Vuonna 2005 Salokylä valittiin vuoden kyläksi Pohjois-Karjalassa.

Kyläyhdistyksen jäsenyys:

 

Jäseneksi pääset täyttämällä jäsenhakemuksen. Jäseneksi voivat hakeutua sekä täysi-ikäiset henkilöt että erilaiset yhteisöt (esim. yhdistykset, tiehoitokunnat jne.). Jäsenmaksuista päättää vuosikokous. Vuoden 2021 alusta jäsenmaksuna peritään henkilöjäseneltä 5 euroa ja yhteisöjäseniltä 40 euroa /kalenterivuosi. 

Jokaisella jäsenellä on vuosikokouksessa äänioikeus (1 ääni/jäsen). Yhteisöjäsenille tarjotaan jäsenetuna maksua vastaan kaksi (2) kylätalon käyttökertaa jäsenkauden (1 kalenterivuosi ) aikana.

 

Kyläyhdistyksen hallitus 2021:

Anna Lähteenmäki                Puheenjohtaja

Tiina Karvinen                        Varapuheenjohtaja

Jonna Reijonen                       Sihteeri ja rahastonhoitaja

Risto Julkunen

Johanna Nevalainen

Marja-Liisa Puoliväli

Miia Julkunen

Varajäsenet:

Suvi Kinnunen

Jussi Lähteenmäki

< Takaisin